Tufte

De Tufte-stijl is een stijl die Edward Tufte gebruikt in zijn boeken en handouts. Tufte’s stijl is bekend vanwege zijn veelvuldig gebruik van opmerkingen aan de zijkant (sidenotes), strakke integratie van zijn grafieken met tekst en zijn duidelijk gezette typografie. Deze stijl is geimplementeerd in repectievelijk LaTeX en HTML/CSS1, respectively. Beide implementaties zitten nu ook in het tufte pakket. Als je een LaTeX/PDF output wilt, gebruik dan tufte_handout format voor handouts en tufte_book voor boeken. Voor HTML output, gebruik je tufte_html. Deze formatten kunnen worden gespecificeerd in de YAML metadata aan het begin van een R Markdown-document (zie het voorbeeld hieronder), of overgebracht via de rmarkdown::render() functie. Zie @R-rmarkdown voor meer informatie over rmarkdown.

Harrie Jonkman https://Harriejonkman.nl
9-14-2017

Hier vind je een document over het werken in de Tufte stijl


  1. Zie Github repositories tufte-latex en tufte-css